MENÜ
  • Haber Detayı

MSA Culinary Days Başlıyor

MSA Mezunlarından MSA Culinary Days

06.01.2016

Bugün sizin eğitim gördüğünüz mutfaklarda, dün onlar vardı. Mezun oldular, mutfak kariyerlerine güçlü bir adım attılar. Şimdi deneymlerini paylaşmak, sizlere sektörün kapısını aralamak ve ilham vermek için tekrar MSA'dalar. Tüm mezun ve öğrencilerimizi bekliyoruz.

Demo Günleri Program
12 Ocak Salı

09:30 – 11:00 / Müge Ergül – Chef&Partner, Sanayi 313 2010 Profesyonel Aşçılık

2005'te Saint Benoit Lisesi'nden mezun olduktan sonra Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünü bitirdi. Üniversite hayatından sonra 2010'da MSA'da Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı. Stajını Okulun Mutfağı'nda tamamladıktan sonra, Didem Şenol'un ekibinde önce Lokanta Maya'da, ardından Gram Pera'nın mutfak ekibinde görev aldı. Şimdi de İstanbul'un en yeni ve popüler mekanlarından Sanayi 313'ün hem şefi hem ortağı olarak kariyerine devam ediyor.

11:00 - 12:30 / Burak Zafer Sırmaçekici - Chef&Owner, Lokanta Armut 2011 Profesyonel Aşçılık

1977 Ankara doğumlu Burak Zafer Sırmaçekici Sosyal Bilimler ve İşletme eğitimini tamamladıktan sonra uzun süre boyunca reklam yazarlığı ve prodüktörlük yaptı. Ardından en mutlu olduğu yere, mutfağa girmeye karar verdi. Mutfak Sanatları Akademisi’nde Profesyonel Aşçılık eğitimi alıp, New York’taki Annisa adlı Michelin yıldızlı restoranda stajını tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra mutfakta çalışmaya devam eden Burak, aynı zamanda çeşitli markalar için tarifler geliştirdi, yemek videoları çekti, yemekle alakalı skeçler yazıp oyunculuk yaptı. 2015’in Ocak ayında ortağı Tülin Bozüyük ile beraber yemeğe, şaraba ve seramiğe olan tutkularını geliştirmek için Lokanta Armut'u açtı.

14:00 - 15:30 / Yaren Çarpar - Executive Chef, Forneria Restaurant & Mükellef Restaurant 2012 Profesyonel Aşçılık

2012'de MSA'da Profesyonel Aşçılık eğitimi alan Çarpar, stajını Swissotel The Bosphorus'ta tamamladı. Ardından Zuma Restaurant ve La Petite Maison'un mutfaklarında kariyerine devam etti. Çarpar bugün Forneria Restaurant ve Mükellef Restaurant'ta executive chef olarak mutfak hayatına devam ediyor.

15:30 - 17:00 / Cenk Akkaya - Sous Chef, Neokal 2012 Profesyonel Aşçılık

Uludağ Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alan Akkaya, uzun yıllar bu alanlarda iş tecrübesi kazandı. Mutfağa olan ilgisi ağır basınca ise MSA'nın Profesyonel Aşçılık eğitimine katıldı ve 2012'de MSA'dan mezun oldu. Mikla Restaurant, Lavanda Boutique Hotel gibi büyük mutfaklarda çalışan Akkaya, bugün Neolokal'de kariyerine devam ediyor.

13 Ocak Çarşamba

09:30 - 11:00 / Bengi Kurtcebe - Chef&Owner, Le Fırın 2011 Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik

Robert Kolej'den mezun olan Kurtcebe, lisenin ardından heykel ve sanat dersleri aldı. Dışarıda yemek yemeyi sevmemesi, onu kendi yemeğini yapmaya yöneltti ve Chicago'daki School of Art'ta iç mimari eğitimi sırasında yemek yapmaya daha çok merak sardı. 2008'de İstanbul'a dönüp iç mimarlık yapmaya başladı. 3 yılın sonunda, çok sevdiği mesleğinin kendini tatmin etmediğini fark etti ve MSA'da eğitim görmeye başladı. Eğitimini başarıyla tamamlayan Kurtcebe, Göktürk'te Le Fırın'ı açtı. Sanat eğitiminin de katkısıyla kısa sürede pastacılıktaki başarısını kanıtladı. Kurtcebe bu yıl Le Fırın'ın Rumelihisarı şubesini hayata geçirdi.

11:00 - 12:30 / Cansen Ural - Pastry Chef, Neolokal 2011 Profeyonel Aşçılık

Çocukluğundan beri her fırsatta mutfak hayalini hayata geçirme planları yapan Cansen Ural mutfak kariyerinin kesin kararını ortaokul sıralarında verdi. Üniversitede kamu yönetimi okuduktan sonra, ilk senesinde aldığı iş teklifi tüm hayatını değiştirdi. Hayalini gerçekleştirmek için İstanbul’ a taşınıp eğitim almaya karar verdi. 2011 yılında MSA’da Profesyonel Aşçılık eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ nin sayılı restorantlarından Changa’ da stajını tamamladı. Şef Didem Şenol’un ekibinde önce Dionysos Hotel Marmaris’te, sonra da Lokanta Maya’da mutfak tecrübesini pekiştirdi. Aşçılık okumasına rağmen, tutkusunu pastacılık tarafına taşıyan Cansen, bugün Türkiye’de yeni yerel mutfağın önde gelen temsilcilerinden şef Maksut Aşkar yönetimindeki Neolokal’in pasta şefi.

14:00 - 15:30 / Erman Girgin - Chef&Owner, Bröd 2011 Profesyonel Aşçılık

Sabancı Üniversitesi ekonomi mezunu Erman, İngiltere’de Bournemouth Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği yüksek lisansının ardından MSA’da Profesyonel Aşçılık eğitimini tamamladı. www.mutfakoloji.com sitesini kuran Erman, burada yemek bilimi üzerine makaleler yazdı, hala da yazmaya devam ediyor. Kısa süreli restoran maceraları onun ekmeğe olan özel ilgisini keşfetmesini sağladı. İngiltere’de Bertinet Kitchen’da aldığı eğitim sırasında bol bol okudu, bol bol denedi ve kendisini ekmek konusunda geliştirdi. Geçtiğimiz yıl #ermanbanaekmekyap hashtag’iyle evden başladığı ekmek yapma serüveni şimdi Bröd’de yepyeni denemeleriyle büyüyerek devam ediyor.

15:30 - 17:00 / Claudia Roditi - Chef&Owner, Vanilla Rococo 2008 Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik

Claudia Roditi Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra, üniversite eğitimini moda tasarımı üzerine tamamladı. Üniversite hayatından sonra 2009’da MSA’ da Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimini bitirerek mutfağa karşı olan ilgisini bir adım öteye taşıdı. Moda tasarımı alanındaki eğitim ve tecrübesini mutfağa taşıyarak, yarattığı ürünlere yansıtan Claudia – veya herkesin onu çağırdığı ismiyle Coco - 2013 yılında yurtdışındaki butik pastaneleri aratmayan açık mutfak konseptli Vanilla Rococo’ yu açtı. Coco ve ekibi, Ulus’ta bir sanat atölyesini çağrıştıran dükkanının tamamen hijyenik mutfağında, tasarımın ön planda olduğu, fabrikasyon olmayan ve hiçbir katkı maddesi kullanılmayan, birbirinden şahane günlük ürünler yaratıyor.