MENÜ
  • Haber Detayı

MSA Culinary Days Eylül '16

Türkiye’nin ve dünyanın en yenilikçi ve yaratıcı şeflerinden MSA öğrencilerine ve mezunlarına özel MSA Culinary Days 8 ve 9 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek

05.09.2016

Türkiye’nin ve dünyanın en yenilikçi ve yaratıcı şeflerinden MSA öğrencilerine ve mezunlarına özel MSA Culinary Days 8 ve 9 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

Demo Günleri Program

8 Eylül Perşembe

09:30 - 10:30

Cemre Narin

Gastronomi Editörü
Georgetown Üniveristesi’nde işletme okuduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yaptı. Hearst Publishing, The Coca-Cola Company gibi uluslararası şirketlerde Pazarlama alanında çalıştıktan sonra kariyerine kendi psikoloji kliniğinde devam etti. 7 sene önce yemeğe olan tutkusuna yenik düşüp, Vogue Türkiye’nin ilk sayısıyla birlikte yemek yazıları yazmaya başladı. Halen Vogue Türkiye ve Conde Nast Traveller Türkiye'nin yemek editörü olarak gastronomi sayfalarını hazırlamakta. Son iki senedir The World's 50 Best Restaurants listesinin Türkiye, Yunanistan ve Balkanlar bölgesi sorumlusu. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan İçindekiler adlı yemek kitabının yazarı.

10:45 - 12:15

Yoldaş Sönmez
Executive Chef, Ent Restaurant
Yoldaş Sönmez 1978'de Ankara'da doğdu. Doğu-Batı sentezi tadında olan geniş bir ailede büyüdü. 1996 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu bölümünü 1998 yılında bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Maliye bölümünde eğitimine devam etti ve 2003 yılında başarıyla mezun oldu. 2009 yılına kadar işletmecilik yaptı. İçindeki mutfak tutkusuna daha fazla engel olamayan Yoldaş Sönmez, kendini geliştirmek ve mutfak sanatının inceliklerini öğrenmek için Ekim 2009’da Toronto'ya gitti. Toronto'daki ilk yılında çeşitli lokal restoranlarda şeflik yaparak mutfak yönetimi ve operasyonlarında deneyim kazandı. Kasım 2009-Eylül 2010 arası Morocco Chocolat'ta sırasıyla “Chef de Partie” ve “Sous Chef” pozisyonlarında çalıştı.

Eylül 2010’da Kanada’nın en iyi restoranı Auberge du Pommier'e “Chef de Partie” olarak geçiş yaptı. Toronto'da edindiği deneyimler ve öğrendiği bilgilerle Türk mutfağını sentezleyerek bir füzyon oluşturmak isteyen Yoldaş Sönmez 2012 başında Türkiye’ye döndü. Türkiye'ye döndükten sonra Kempinski Hotel Barbaros Bay (Chef de Cuisine), DO&CO (Executive Sous Chef), Do&CO (Executive Chef) olarak çalışarak, Avrupa'nın birçok büyük kentinde özel davetlere imza attı. Daha özgür, daha cesur ve daha eşsiz tatlar keşfedip sunmak adına, 2014 yılında DO&CO’daki görevinden ayrılarak Bodrum’a taşındı ve Ent Restaurant’ı açtı.

14:00 - 15:00

Belkıs Boyacıgiller & Özge Şen
Şef-Kurucu Ortak & Kurucu Ortak, Bi Nevi Deli
Belkıs Boyacıgiller San Fransisco’da doğup büyüdü. kurabiyeye şekil vermeye başladığı küçük yaşlarından beri yemek yapmayı seven Belkıs, University of Southern California’dan mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra ailesinin kültürünü tanıyabilmek ve burada bir çevre oluşturmak için Türkiye’ye döndü. Bir süre müzik sektöründe Pozitif ve Babylon’da ve moda sektöründe Beymen’de çalıştı. 2011’de Barcelona’ya taşınarak IESE Business School’da MBA yaptı. Eğitim hayatı boyunca; Cornell Üniversitesi’nde Bitkisel Bazlı Beslenme, Rouxbe.COM’DA Bitkisel Bazlı Aşçılık, Institute OF Integrative Nutrition’DA sağlık Koçluğu ve Matthew Kenney Culinary Academy’de Raw Food üzerine sertifika programlarına katıldı. Belkıs, birçok hastalığın doğru beslenme ile önlenebileceğine inandı ve ortağı Özge Şen ile birlikte sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve renkli “bitkisel bazlı beslenme” konseptiyle restoranları Bi Nevi Deli’yi kurdular.

15:15 - 16:15

Pelin Dumanlı

Kurucu Ortak, Foodrum
1988 İstanbul doğumlu. Yeditepe Üniversitesi’nde burslu okuduğu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 2010 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Bilgi Üniversitesi, Kültürel İncelemeler Bölümü’nde tamamladı. Eğitim hayatına devam ederken, bir yandan kasap ve organik pazar gibi sektörün farklı alanlarında çalıştı. Stajlarını önce ABD’de sonra da 2 yıl üst üste Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’da yaptı.

Profesyonel meslek hayatına Otto İstanbul’da mutfak ve banket koordinatörü, Refika’nın Mutfağı’nda Mucize Lezzetler TV programından sorumlu koordinatör olarak devam etti.

2013 yılında İstanbul’dan Bodrum’a yerleşti. Haziran 2014’te ise profesyonel ve amatörlere yönelik gastronomi eğitimleri veren kendi markası Foodrum‘u ortaya çıkardı. Çalışmalarını Foodrum çatısı altında yürütmektedir. Ayrıca Migros Ticaret A.Ş. ile Uzman Kasap ve İyi Et projelerinin danışmanlığını yürütmektedir. Yazdığı kitap, sakatat haricinde, her gün yeni tarifler ve teknikler ile pişerek, mutfak kültürü konusunda incelemelerine devam etmekte, yemek kültürü alanında yaptığı araştırmaları çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmaktadır.

9 Eylül Cuma

09:30 - 11:00

Tim Briggs

Executive Chef, Baylan Bebek
Alain Ducasse’ta 6 sene mutfak danışmanı ve eğitmen olarak çalıştı. Danışmanlık verdiği bütün projelerle beraber Alain Ducasse’ın Brezillya ve Filipinler’deki aşçılık okullarından sorumlu olarak çalıştı. En uzun süreli 3 yıldızlı Michelin restoranı olma özelliğini taşıyan ve bu ödülü 45 seneden fazla süredir devam ettiren Michel Troisgros’nun restoranında tüm bölümlerden sorumlu olarak 6 sene çalıştı. Ardından, 26 yaşında 2 Michelin alan en genç şeflerden biri olan Richard Neat’in restoranında şef olarak görevine devam etti. Buradaki görevinden sonra, Pierre Koffman’ın Londrada bulunan 3 Michelin yıldızlı restoranında çalışmaya başladı. Şu an Baylan Bebek’in mutfak şefi olarak görev yapmaktadır.

11:15 - 12:15

Aylin Yazıcıoğlu
Chef&Owner, Nicole
Aylin Yazıcıoğlu, Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Essex Üniversitesi’nde MA in Gender Studies ve Cambridge Üniversitesi Queens’ College’da MPhil in Social History derecelerini aldı. Cambridge Üniversitesi’nde yaptığı doktora derecesini yarım bırakarak hayatta en çok sevdiği işin peşinde koşmaya karar verdi ve mutfak eğitimi için Paris’te bulunan Ecole Cordon Bleu’de Nicolas Bernardé (MOF 2004) ve Jean-François Déguignet gibi değerli şeflerden eğitim aldı. Çoğunluğu Paris’te olmak üzere 8 yıl boyunca Londra, Barcelona, Leuven gibi şehirlerde çalıştı. 

Artizanal Çikolata ustası Jean-Charles Rochoux ve Şef Stephane Glacier (MOF2000) ile çalışırken pastacılık ve çikolata alanında deneyim kazandı. Bunun yanı sıra Alain Senderens (**), Couvert Couvert (*), Hedone (*), Comerç24 (*), Hispania (*) gibi restoranlarda çalıştığı sekiz yıl boyunca mutfağın her alanında deneyim kazandı. Meslekte sürekli eğitime olan inancıyla her yıl staj yapmaya devam ettiğini söyleyen Yazıcıoğlu; Asador Etxebarri’nin mutfağında 6 hafta çalışarak yeni bilgi ve beceriler edindi. 2013 yılında doğduğu şehir Istanbul’a dönerek Kaan Sakarya ile beraber Nicole’ü kurdu, 2016 başında Kaan Sakarya'nın ayrılmasıyla mutfağı ve restoranı “chef&owner” olarak yönetmektedir.

14:00 - 15:30

Bernat Bermudo & Yiğit Uzunçarşılı
Chef&Owner & Sous Chef, Mano Rota

Bernat Bermudo
Escuela de Hosteleria Hofmann´dan mezun olduktan sonra Gaig ve Freixa gibi Barcelona´nın Michelin yıldızlı önemli restoranlarında calıştı. Daha sonra 2 sene Peru´da yaşayan Bernat Bermudo Lima´nın önemli restoranlarından Lima 27’nin şefliğini yaptı ve Peru mutfağı alanında calıştı. Şimdi Mano Rota’nın sahibi ve şefi olarak tüm bu deneyimlerini Barcelona´da kendi mutfağında paylaşıyor.

Yiğit Uzunçarşılı
Daha önce grafik tasarımcı olan Yiğit Uzunçarşılı 2012 yılında Barcelona´ya taşınarak Escuela de Hosteleria Hofmann´da gastronomi eğitimine başladı. Buradan mezun olduktan sonra Restaurante Hofmann´da şef yardımcılığı ve bölüm şefliği yaparak yeni öğrencilerine eğitim verdi. Daha sonra Basque bölgesinde dünyanın en iyi 10. restoranı olarak gösterilen Asador Etxebarri´de Victor Arguinzoniz ile çalışma fırsatı buldu. Yiğit Şef profesyonel hayatına Mano Rota’da Sous Chef olarak devam ediyor.

15:45 - 17:15

Serkan Bozkurt
Pastane Şefi, Wyndham Grand Levent
1985 Adana doğumlu Serkan Bozkurt, çalışma hayatına 1999 yılında Markiz Pastanesi’nde komi olarak başladı. Ardından Adana Mado Cafe’de Demi Chef olarak 2 sene çalıştı. 2003-2005 yıllarında Adana Hilton Otel’de Demi Chef de Partie olarak tecrübe edinen Bozkurt, Mersin Hilton Otel, Robinson Hotel Marmaris, Sueno Golf Hotel Antalya, Mardan Palas Antalya, Point Barbaros Hotel, Radisson Blu Hotel Şişli gibi otellerde çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2014 yılında Wyndham Grand Hotel Levent’e “Executive Pastry Chef” olarak geçti. Kendisi halen Wyndham Grand Hotel Levent’te çalışmaktadır.