MSA

Mutfakta özel lezzetlerin
peşinde koşanlar için

Mutfağın her noktasına hakim olan ancak belli bir konuda uzmanlaşmayı gerektiren Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Programı, 18-30 yaş arası adaylara yönelik olarak hazırlanmış, toplam 8 aylık dönemi kapsayan bir programdır. Öğrenciler tıpkı Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı gibi bu programda da T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikası ve City & Guilds uluslararası diplomasıyla derecelendirilir. Programa katılan

öğrenciler, eğitimlerinin ilk aşamasını MSA'nın profesyonel mutfaklarında geçirdikten sonra ikinci aşamada profesyonel bir işletmenin mutfağında mecburi olarak tamamlar. Eğitimini tamamlayan öğrenciler T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavına katılır. Eğitim sonrasında mecburi stajını tamamlayan öğrenciler ise, tüm dünya ile aynı anda yapılan, diploma değeri dünya çapında geçerli olan City & Guilds sınavına girmeye hak kazanır. Sınav başarısı, dünya genelinde tanınan ve kabul gören City & Guilds sertifikası ile belgelenir.

"Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi,
pastane-fırın imalatında bilinmesi gereken tüm temel teknikleri kapsıyor. Geleceğin pasta şefi adayları artisan ekmek, pasta sıvama teknikleri, alacarte tatlıları gibi birçok konuda eğitim alıyorlar."
  • Özge Köse
  • Eğitmen Şef
MSA mutfağı ile tanışın...

MSA Profesyonel Pasta-Ekmekçilik
mezunları ne kazanır?

"City & Guilds ile 20 yıldır çalışıyorum. Bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde çok sayıda okula gittim ancak MSA gibisini görmedim."
  • Pamela Rabone
  • City & Guilds Uluslararası Eğitim Denetmeni
City & Guilds diploması

8 aylık profesyonel aşçılık eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’ın uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar. City & Guilds sistemi ve standartları çerçevesinde aldıkları eğitimi, bu kurumun diploması ile tamamlayan MSA mezunları, Gordon Ramsay ve Jamie Oliver gibi dünyaca ünlü şeflerin de sahip olduğu bu uluslar arası diploma ile dünya çapındaki işletmelerin mutfaklarında görev yapma fırsatı bulmaktadır.

MEB onaylı sertifika

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifikaları sayesinde MSA mezunları aldıkları eğitim kalitesini Türkiye’nin en yüksek eğitim merci tarafından tasdik etmekte, eğitimin ulusal standartlara uygun olduğunu belgelendirmektedir.

HACCP sertifikası

HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir. Özellikle yurtdışında bulunan işletmeler tarafından mecburi tutulan, ülkemizde de aynı şekilde talep edilen HACCP sertifikası, mutfak personeline büyük değer katmaktadır. MSA Profesyonel Aşçılık ve Pasta-Ekmekçilik öğrencileri, eğitim müfredatına dahil olan bu detaylı HACCP eğitimi ile tüm sektörde talep edilen bu sertifikaya sahip olmaktadır.


Eğitim Ücreti ve Dönem Başlama Tarihleri,
Ders Gün ve Saatleri

Pasta ve Ekmekçilik

15.000 TL(KDV Dahil)

  • 19 Ocak 2015 - Sabah

    Pzt-Sal-Çar-Prş
    09:00-13:00

    Kontenjanlarımız DOLMUŞTUR.

  • 19 Ocak 2015 - Öğle

    Pzt-Sal-Çar-Prş
    14:00-18:00

    Kontenjanlarımız hızla doluyor.

  • 24 Ocak 2015 - Hafta Sonu

    Cumartesi-Pazar
    09:00-18:00

    Kontenjanlarımız hızla doluyor.

  • 18 Mayıs 2015 - Sabah

    Pzt-Sal-Çar-Prş
    09:00-13:00

    Kayıtlarımız başlamıştır.

  • 23 Mayıs 2015 - Hafta Sonu

    Cumartesi-Pazar
    09:00-18:00

    Kayıtlarımız başlamıştır.

  • 18 Mayıs 2015 - Akşam

    Pzt-Sal-Çar-Prş
    19:00-23:00

    Yoğun talep ve istek üzerine akşam sınıfımız açılmıştır.

Eğitim Süresi

4 ay teori-uygulama ve 110 iş günü staj olmak üzere toplam 8 aydır. Sınıf kontenjanları 20 kişi ile sınırlıdır.


Staj

Eğitimin ilk 4 ayı MSA Profesyonel mutfaklarında, ikinci 4 ayı ise profesyonel bir işletmenin mutfağında mecburi staj olarak gerçekleşir. Haftada 6 gün, günde 8-9 saati kapsayan staj yerleştirmeleri MSA tarafından düzenlenir. Öğrenciler ülkenin önde gelen otel, restoran ve işletmelerinde staj görür. Öğrencilerin staj yerleştirmeleri MSA tarafından yapılır.


Chef & Owner

Chef & Owner eğitimi, Profesyonel Aşçılık veya Profesyonel Pasta-Ekmekçilik program ve diplomalarından birine ek olarak, Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimini de alarak, kendi iş yerini açmak ve hem şef hem de patron olmak isteyen katılımcılara yönelik olarak tasarlanmıştır.

"MSA bana sınırlarımı da zorlamam gerektiğini, birlikte çalışmayı hayal bile edemeyeceğim insanlarla çalışabileceğimi gösterdi. Alain Senderens ve Jerome Banctel gibi sadece kitaplarda gördüğüm Michelin yıldızlı şeflerle çalışmak benim için bir hayalin bile ötesindeyken, burada öğrendiklerim sayesinde o şeflerden
iş teklifi aldım."
  • Cemre Siyahi
  • 2011 Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik

Mezun Hikayeleri

Alper Songül

"Gerek farklı sertifikalarıyla gerekse farklı temalarıyla Türkiye'de bu dalda alınabilecek en kaliteli eğitimi verdi bana, MSA'lı olduğum için çok mutluyum."

  • Mehmet Semet
  • 2012 Profesyonel Aşçılık Mezunu - Bagatelle, Oslo
Deniz Kurt

“Dünyanın en iyi 50 restoranı arasında gösterilen ve iki Michelin yıldızı bulunan Le Gavroche’da Şef Michel Roux Jr. ile çalışıyor.”

  • Tolgar Mireli
  • Profesyonel Aşçılık - Londra, Le Gavroche
Mezunlar Derneği

Dünyanın çeşitli yerlerinde ünlü restoranların mutfaklarında hünerlerini sergileyen mezunlarımızla gurur duyuyoruz. Sizler de onların deneyimlerini dinleyin, aynı yollardan geçmiş hikayelerden esinlenin.


MSA Binası'nı yakından tanıyın

Maslak'taki 4000 m2'lik kampüsüyle Türkiye'nin tek uluslararası diploma veren Profesyonel Aşçılık okulu MSA ile tanışın.

MSA binasını yakından tanıyın
Oditoryum
Electrolux Auditorium

Türkiye’nin ve hatta dünyanın sektör oyuncularının sayısız başlıkta faydalanabileceği, benzersiz standartları ile hayalin de ötesinde bir paylaşım platformu.


Yardım

MSA hakkında öğrenmek istediğiniz bilgiye ulaşamadınız mı? Sıkça Sorulan Sorular size yardımcı olabilir.

MSA’dan Haberdar Olun!

E-Bültenimize üye olun ve gelişmelerden haberdar olun.

Lütfen abone olmak istediğiniz bültenleri seçiniz

MSA'dan Haberler
Amatör Workshop'lar